Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΤΙΤΛΟΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Α.Ο.

Το 2003 το περιοδικό madboys13 δημοσίευσε για πρώτη φορά έναν πίνακα του Ιστορικού Γιώργου Κουσουνέλου με όλους τους τίτλους που είχε κατακτήσει ο Πράσινος Αυτοκράτορας στην ιστορία του από το 1908 μέχρι εκείνη τη χρονιά. Ο πίνακας αυτός δεν ήταν απολύτως ακριβής, αφού έλειπαν αρκετά στοιχεία, τα οποία προσπαθήσαμε να βρούμε στο διάστημα που πέρασε από τότε. Αν και η έρευνά μας έχει καλύψει μέχρι στιγμής το 90% περίπου των πράσινων επιτυχιών, θα δημοσιεύουμε έναν πληρέστερο πίνακα μέσα στο 2013 και πιστεύουμε ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε απολύτως ακριβή στοιχεία. Πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι ο πίνακας αυτός θα δημοσιευθεί επίσης σε ένα από τα προσεχή τεύχη του περιοδικού της Θύρας 13.
Αφορμή για να ασχοληθούμε και πάλι με αυτό το τεράστιο επίτευγμα του Παναθηναϊκού μας ήταν αφ’ ενός μεν ένας πίνακας που δημοσίευσε το 2006 στο διαδίκτυο ο επίσημος ολυμπιακός και αφ’ ετέρου η ανάρτηση ενός νέου πίνακα το 2012 από κάποιους ανιστόρητους, με διαφορές μεταξύ τους που μόνο το γέλιο μπορούν να προκαλέσουν. Ο πρώτος πίνακας αναφέρει ότι οι ερυθρόλευκοι είχαν κερδίσει 223 τίτλους σε όλα τα αθλήματα, ενώ ο δεύτερος ανεβάζει τον αριθμό αυτό στους 570! Με άλλα λόγια, μέσα σε έξι χρόνια οι Πειραιώτες κέρδισαν περίπου 350 τίτλους!!! Ανοησία, κουτοπονηριά ή τίποτα άλλο; Ας δώσουν την απάντηση μόνοι τους.
Εμείς πάντως θα δημοσιεύουμε τον πλήρη πίνακα των ΕΠΙΣΗΜΩΝ πράσινων τίτλων σε όλα τα ΟΜΑΔΙΚΑ αθλήματα ΑΝΔΡΩΝ και ΓΥΝΑΙΚΩΝ ανεξαρτήτως κατηγοριών, εφ’ όσον υπάρχει χωριστή βαθμολογία. Δεν περιλαμβάνουμε δηλαδή ανεπίσημους ή ατομικούς τίτλους, όπως κάνουν οι κουτοπόνηροι πειραιώτες, που αναφέρουν τα Κύπελλα Εορτών ή ακόμα και ένα τουρνουά στην Αμερική!  Βεβαίως, αν θέλουν μπορούμε να τους δημοσιεύσουμε και αυτούς, αλλά τότε δεν θα ξέρουν πού να κρυφτούν, αφού θα ξεπεράσουμε τους 1.500. Θυμηθείτε μόνο τη σωρεία των ατομικών πράσινων διακρίσεων στον στίβο, στο κολύμπι, στην οπλομαχία, στη σκοποβολή, στην πυγμαχία και σε αμέτρητα άλλα αθλήματα.
Και κάτι ακόμα, σαν χαριστική βολή για τους υπερφίαλους ερυθρόλευκους: τους περισσότερους τίτλους μετά τον Παναθηναϊκό έχει συγκεντρώσει ο Πανελλήνιος. Οι πειραιώτες βρίσκονται τρίτοι και μουσκίδι στον ιδρώτα!